Bariatric Upgrade, Broadgreen Hospital

Due to the changing demographic of their patient group Liverpool Community health have identified the need to provide more bariatric facilities within their existing ward environments. DAY were tasked with implementing alterations to an existing nucleus ward in order to accommodate two bariatric patient bedrooms.

 

Due to the inherent size of the beds, we needed to produce careful tracking diagrams to ensure the beds could move around the existing ward layout and that specialist lifting apparatus could be utilised next to the beds. DAY were able to analysis the existing ward, we identified two areas that with minimal alterations ,compliant bariatric bedrooms and en-suite could be created. The newly designed spaces met all of the trusts moving and handling policies.

 

Client: Royal Liverpool and Broadgreen University Hospitals NHS Trust
Project Value: £400K